Een gemiddeld Nederlands huishouden eet samen per jaar 1 aubergine, in Italië eten ze per persoon 10 kilo aubergines, aldus Groenewegen. Er liggen dus kansen. Aubergines zijn een waardevolle aanvulling in de keuken, een smaakkatalysator die de smaak van alle ingrediënten in een gericht opneemt en versterkt teruggeeft, zo zegt de teler. De telersvereniging is er van overtuigd dat een Nederlandse consument wel vier keer zoveel aubergines zou kunnen eten dan nu het geval is. Ook Vlaamse telers willen de peervormige vrucht meer onder de aandacht brengen, zo blijkt uit het artikel 'Aubergines, zuiders maar van bij ons' .

Te weinig vinden auberginetelers. Ze willen de populariteit van deze groente verhogen.

Purple Pride met een jaarlijkse oogst van ruim twintig miljoen kilo aubergines is de grootste auberginetelersvereniging van Noordwest-Europa en we zijn trots om met hun samen te werken.

https://www.purplepride.nl/producten/

https://www.irandestination.com/food-in-rasht-creative-city-of-gastronomy-unesco/

About the Creative City:

Located by the Caspian Sea in the Islamic Republic of Iran, Rasht comprises a population of around 640,000 inhabitants. Surrounded by the fertile delta of the Sefīd-Rūd River, both the city and its gastronomy sector benefit from a rich variety of natural resources and rely on the exploitation of local resources, especially various species of fish and in-season products. Above all, gastronomy in Rasht is synonymous with the protection and promotion of cultural heritage. Throughout generations, Rashti cuisine has not only carried on ancient recipes, but also unique cooking utensils and methods.

https://en.unesco.org/creative-cities/rasht

We hebben dit jaar deelgenomen aan gastvrij Rotterdam.

Gastvrij Rotterdam is dé horecavakbeurs voor ambitieuze horecaprofessionals. Gastvrij Rotterdam vindt plaats van 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam

GROEISPURT VOOR 6E EDITIE VAN HORECAVAKBEURS GASTVRIJ ROTTERDAM